Hej!

Kul att du också hittat till oss. Vi är Drift Stockholm Music Academy,  en unik och exklusiv musikutbildning för dig som vill bli artist och låtskrivare. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av songwriting, men du måste vara maximalt motiverad att vilja lära dig konsten att skriva, och du måste ha en enorm vilja att uppträda med din musik live inför publik.

Steg 1 - Introduktion 

När du börjar utbildningen hos oss träffar du först den producent som du ska jobba med under utbildningen för att hitta rätt musik till din låt. Musiken skrivs exklusivt för dig av profesionella låtskrivare. 

Steg 2 - Förberedelser

När du valt musik till din låt matchas du ihop med en co-writer som du skriver text och melodi tillsammans med. Du lär dig nu också grunderna i musikproduktion, och du får lära dig hur du skriver slagkraftiga texter och hur du kan få inspiration och idéer till dina låttexter.

Steg 3 - Skrivsessions 

Nu jobbar du med låten tillsammans med din co-writer och din producent. Du får sång-coaching, du lär dig hantera mikrofoner,  och ni förbereder inspelningen av sång till din låt. 

Steg 4 - Inspelning 

Nu börjar inspelningen av sång till din låt, och du lär dig nu också hur det är att jobba med en producent i en professionell studio. Det kan vara väldigt krävande och ställer höga krav på dig som sångare och artist att kunna leverera under press. 

Steg 5 - Scenträning

När Inspelningen är klar börjar repetitioner inför ditt uppträdande på releasekonserten medan din låt redigeras, mixas och mastras. Du får träna på att stå på scen och lära dig hur du fångar en publik. 

Steg 6 - Releasekonsert

När låten är färdigmixad och du har tränat på att framföra din låt live så är det dags för avslutning med releasekonsert och skivsläpp inför publik. 

Vår studio ligger på Stora gatan i Sigtuna,  Sveriges äldsta gata i Sveriges första huvudstad. Fri parkering. Upphämtning sker på Märsta Station eller på Arlanda flygplats om du åker kommunalt.

Utbildningen är normalt på lördagar eller söndagar mellan 12.00-16.00. Nästa akademi startar den 3 oktober till den 19 december.

Sista ansökningsdag är den 15 september. 

Hos oss är det du och din låt som är i fokus. Därför har vi alltid max sex elever på varje utbildare så att du får maximal tillgång till våra producenter vid varje utbildningstillfälle. 

Du behöver heller ingen egen dator eller annan utrustning när du går din utbildning hos oss. 

Så varmt välkommen att höra av dig till oss med en ansökan, eller om det är något du undrar över. 

Andy & Chris

Pris

Vi har under hela 2021 ett kraftigt rabatterat introduktionspris som vi erbjuder i samarbete med vårt skivbolag. Betalningen görs efter avslutad utbildning och kan delas upp på 3 månader. Alla intäkter för spelningar på Spotify och andra streamingtjänster tillfaller dig/artisten, så utbildningen hos oss kan därför betala sig själv.

Detta ingår
  • Proffsskriven musik till en egen låt
  • Ett singelsläpp på Spotify
  • Ett liveuppträdande inför publik
  • 30 lärareledda lektioner
  • 4 timmar sång-coaching
  • En egen professionell producent

Nästa utbildningstillfälle 3 oktober - 19 december

Sista ansökningsdag den 15 september!

Ansök till Drift Stockholm Music Academy senast 15/9

Vår musik

Finns där musik finns.

Drift Stockholm Music Academy

I sammabete med Ugly Elevator Studios AB
Kontakt: Chris Widinghoff
E-post chris@uglyelevatorstudios.se